Miljømærkninger
Miljømærker
Hvad betyder de?

Det betyder miljømærkerne

Antalis arbejder med en række forskellige miljømærkninger, som du støder på i vores kataloger og på webshoppen. Har et produkt en miljømærkning kan du være sikker på, at produktet opfylder de miljøkrav der er opsat for den enkelte mærkning. På den måde, kan du bruge miljømærkningerne som pejlemærke når du skal vælge produkter.

Miljømærkerne kan indimellem være vanskelige at holde styr på, så derfor har vi samlet alle mærkningerne, så du kan få det fulde overblik.  

1_Svanemærket.png

Svanemærket

Det officielle nordiske miljømærke, i daglig tale kaldet ”Svanen”, tildeles produkter, som anses for at være de miljømæssigt bedste i deres kategori. Når du vælger et produkt mærket med Svanen, er du med til at mindske miljøbelastningen.

2_Fairtrade.png

Fairtrade

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen.

3_Miljø_Blaue_Engel.png

Der Blaue Engel

Den blå engel er et tysk miljømærke. Mærket kan ses på produkter, der er vurderet til at være de mest miljøvenlige inden for en varegruppe. Produkterne vurderes ud fra et helhedssyn på miljøbelastningen fra produktion, under brug og endelig til slut som affald.

4_EU_Blomsten.png

EU-Blomsten

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. EU-Blomsten er producentens dokumentation for, at der er taget hensyn til miljøet under produktionen. EU-Blomsten kigger således på hele produktets livscycklus idet den samlede miljøbelastning er taget i betragning.

6_Genbrug_75.png

Genbrug 75%

Mærket er givet til varer der er lavet af mindst 75 % genbrugsmateriale. Vi hos Antalis har vurderet, at disse varer belaster miljøet mindre, da recirkulation er en vigtig del af verdensmålene, og dermed også et vigtigt punkt på vores dagsorden. Eksempler på varer der kunne have denne mærkning; Kuglepenne, plastbakker og lignende.

9_fornybare_ressourcer.png

Fornybare ressourcer

Dette mærke er givet til varer, der er lavet af naturmaterialer eller af rester fra landbrugsproduktionen. Dermed materialer der vokser op på ny og indgår i et naturligt kredsløb. Disse varer kan bionedbrydes under rette forhold - nogle i almindelig kompost andre i industrikomposteringsanlæg. Oftest vil det være varer produceret i: træ, bagasse, palmeblade, PLA eller lignende, der får denne mærkning.

7_PEFC.png

PEFC

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er et skovcertificeringssystem, som garanterer, at det træ og papir, der indgår i produktet, stammer fra bæredygtig skovdrift.

10_FSC.png

FSC

FSC (Forest Stewardship Council®) er din garanti for ansvarlig skovdrift hvor træ og papir kommer fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere, og der tages særligt ansvar for plante- og dyreliv.

 

Vi forpligter os

antalis and the environment

Ansvarlighed er i vores DNA

AdobeStock_347928068.jpeg (Biodegradable disposable tableware. Paper plates, cups, boxes. Wooden cutlery. Flat lay)

Et tag-selv-bord af miljøvenlig fødevareemballage

header.jpeg (Paper utensils bundle, wooden cutlery set and paper word ECO over light paper background. Street food sustainable paper packaging, zero waste and green packaging concept. Flat lay style)

Miljøvenlige materialer til fødevareemballage