Inspiration, Nyheder og Events, insights-blogs, Nyheder, Sustainability, food-catering

Sæt tryk på emballagen og servér din
omtanke for miljøet sammen med maden

25 okt. 2023 — Fødevareemballage; Trend; Miljøvenlig emballage; Tryk
Udskriv
server din omtanke med maden

Forestil dig; du tager forbi din yndlings café og henter take away. Du kommer hjem og sætter dig til bords. Duften af maden spreder sig omkring dig og tænderne løber i vand. Du åbner op for emballagen, som restauranten har valgt med omtanke for miljøet. Åbn øjnene igen. Hvordan så emballagen ud? Var den eventuel brun og lavet af papir?

Forestil dig; du tager forbi din yndlings café og henter take away. Du kommer hjem og sætter dig til bords. Duften af maden spreder sig omkring dig og tænderne løber i vand. Du åbner op for emballagen, som restauranten har valgt med omtanke for miljøet. Åbn øjnene igen. Hvordan så emballagen ud? Var den eventuel brun og lavet af papir?

En interessant undersøgelse fortæller, at hele 55% af forbrugerne anser papirbaseret emballage som miljøvenlig. Og det stopper ikke ved emballagen. Generelt har forbrugerne en positiv indstilling, når de ser det brunlige og naturligudseende papir. En anden undersøgelse fortæller nemlig, at hele 87% af de gæster, der besøger en restaurant er positive over, at se toiletpapiret og papirhåndklæderne er i genanvendt papir.
 

Vi kan vidst ikke kommer udenom, at papir i brunlige og naturlige farver ligesom grøn sidestilles med, hvad der er miljøvenligt – og med god grund. Opskriften på, hvad der reelt er miljøvenligt og i dette tilfælde miljøvenlig emballage bygger på en kompleks opskrift. Hele emballagens livscyklus skal tænkes til ende (læs mere i vores artikel her). Med den grad af kompleksitet bliver valget og opfattelsen baseret på ”en synes ting” eller en følelse, som præges af billeder af plastik i verdenshavene. Og pludselig står vi i situationen, hvor forbrugerne foretrækker papirbaseret emballage.

 

Server din omtanke_1.jpg

Forbrugeropfattelse vs. din omtanke for miljøet

Når forretninger skifter til miljøvenlig emballage og tager bæredygtige initiativer, er det ofte drevet af en interesse i at gøre en forskel for vores planet. Men signalværdien og det image, omdømme og brand, man ønsker at skabe, er i høj grad også i fokus. I sig selv fungerer emballagen i disse situationer som en kommunikationskanal mellem forretning og kunde.

Tager vi forbrugeropfattelsen og favoriseringen af papirbaseret emballage med i betragtning er det kun relevant at stille spørgsmålene: Hvordan vil det blive opfattet, når man som madelskere – restauratør, bager, slagter og cater – ikke vælger papirbaseret emballage? Hvordan sikrer vi os at valg af miljøvenlig emballage, bliver forstået korrekt af kunderne? Og hvordan kommunikerer vi vores ansvarlighed og sikrer, at vores omtanke for miljøet ikke bliver misforstået?

 

 

Sæt tryk på emballagen og guide dine kunder til de miljøvenlige valg

Vis, fortæl og uddan dine kunder om de miljømæssige fordele ved din emballage, og hjælp dem til at vælge ud fra fakta og ikke blot opfattelse. Forbrugerne har stor appetit for de miljøvenlige valg – også når det gælder køb af mad og drikke. Faktisk ønsker 50-60% af dem at blive guidet i retningen af de miljøvenlige valg.

Brug emballagen som den kommunikationskanal den er og sæt tryk på. Enkle beskeder, der er integreret i emballagen side om side med dit logo, opbygger et forhold til dine kunder og skaber en oplevelse, de sent vil glemme. Gør det på en kaffekop, aluminiumsbakke, smoothiebægre, salatbowl eller en bagerpose - når det kommer til trykmuligheder, er det kun fantasien, der sætter grænser.

Glem heller ikke at fortælle dine kunder, hvad de skal gøre med emballagen. For har du først investeret tid og penge i at skifte til en mere ansvarlig emballage, så fortæl kunderne, hvordan de kan bidrage til indsatsen. Genanvendelsessymboler er rigtig gode, men kan være forvirrende for nogle kunder. En simpel besked som “Jeg er genanvendelig og skal sorteres som pap” gør tricket. Men det stopper ikke ved emballagen. Uddyb og fortæl mere på din hjemmeside, og led kunderne dertil via QR-koder, og brug sociale medier til at sprede budskabet.

 

Få mere at vide om tryk og bliv inspireret lige her.

Server din omtanke_2.jpg

Kilder:

  • Klimarådet. Klimavenlig mad og  forbrugeradfærd Barrierer og muligheder for at fremme klimavenlig kost i Danmark. 2020

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://klimaraadet.dk/sites/default/files/imorted-file/klimavenlig_mad_og_forbrugeradfaerd_1.pdf

  • Two Sides. Trend Tracker 2023

https://www.twosides.info/trend-tracker-2023/

  • Landbrug & fødevarer. Analyse af danskernes syn på klima og bæredygtighed. 2023

file:///C:/Users/dk_cglud/Downloads/markedsanalyse-om-baeredygtighed-2023-final.pdf

  • Quantilope, NC(Natural Colour) Claim Testing Among Restaurant Visitors & Office Workers. April 2022