insights-blogs, Nyheder, food-catering

Fra tallerken til Instagram:
Sådan kan flotte anretninger øge din virksomheds synlighed

22 feb. 2023 — Fødevareemballage; catering; restaurant; mad ud af huset; instagram-venlige anretninger
Udskriv
Consumer experience bicycle

Vi har alle prøvet det. Vi ankommer til festen eller en hyggelig middag med venner på restaurant, og maden ser simpelthen så lækker ud. Men inden du kan nå at sætte tænderne i maden, skal en af de andre lige tage et billede af den flotte anretning til sin Instagram … så du må vente lidt endnu, imens tænderne løber i vand.

Vi har alle prøvet det. Vi ankommer til festen eller en hyggelig middag med venner på restaurant, og maden ser simpelthen så lækker ud. Men inden du kan nå at sætte tænderne i maden, skal en af de andre lige tage et billede af den flotte anretning til sin Instagram … så du må vente lidt endnu, imens tænderne løber i vand.

Dine gæsters billeder er guld værd…

Ingen tvivl om at det er blevet en trend, at folk ikke kun vil spise velsmagende mad - det skal også deles på de sociale medier. Selvom det kan give anledning til en knurrende mave, mens du venter på, at billedet bliver taget, så pas på med ikke at blive alt for hangry. For er du restauratør eller leverer du mad ud af huset, så er denne trend en oplagt mulighed at drage fordel af.

Tilbyder du flotte og Instagram-venlige anretninger, kan du nemlig, udover at skabe tilfredshed hos din kunde, øge chancen for, at din kunde vil dele et billede på deres Instagram. Ved at inkludere placering, hashtags og andre relevante oplysninger kan de øge din synlighed på de sociale medier – det er helt gratis markedsføring!  

Det er altså vigtigt at have et vis fokus på, hvordan maden ser ud og præsenteres. Men hvordan kan du løfte niveauet på anretningerne og gøre dem endnu mere Instagram-venlig?

 

Vi har samlet nogle simple råd til dig…

 

Farver.jpg

Farver er vigtige…

Udover at skabe associationer til smage, du vil fremhæve i maden, kan den rigtige farvesammensætning også skabe blikfang. Vælg evt. kontraster for at skabe blikfang og sprælsked til anretningerne. Eller gå med det mere rolige, harmoniske og nordiske look med mere nedtonede og naturlige farver.

Blomster og urter.jpg

 

Pynt med urter og blomster…

Eller hold helt igen med pynten og hold retten helt minimalistisk. Urter og blomster kan dog give en ekstra smagfuld dimension til anretningen udover at gøre den mere æstetisk.

Luft.jpg (Plate with zander filet served with greens and sauce)

 

Leg med luft…

Det lyder måske skørt, men luft kan give et mere roligt og æstetisk udtryk, som sætter maden i fokus. Omvendt kan for meget luft skabe en kedelige anretning. Men leg med det se, hvad dine kunder kan lide på Instagram.  

Servering.jpg

 

Vær kreativ med det du serverer maden på…

Der er ingen regler, når det kommer til flotte anretninger, så være kreativ, når du vælger tallerkner eller serveringsfade. Bland materialer og former for et mere sprælsk udtryk eller hold det mere stilrent og sæt maden i fokus ved valg af ét materiale. Du kan også tænke helt ud af boksen og vælge alternative ting til dine anretninger. Brug fx glas, kopper eller små takeaway bokse næste gang du laver mad til en reception, så er det nemt for gæsterne at gå og stå, mens de spiser.

 

Flotte og Instagram-venlige anretninger kan hjælpe med at skille dig ud fra konkurrenten og skabe opmærksomhed omkring din forretning. Så husk på farver, pynt, serveringsfade og ikke mindst kreativiteten og du vil se en stigning i antallet af Instagram-post om din mad og muligvis også en stigning i antallet af kunder.

 

Få inspiration til flotte anretninger og meget mere på vores Instagram @antalisfood
Giv os et heads up, så deler vi også gerne dine flotte Instagram-venlige anretninger! Kontakt os