Topbanner_kontor.jpg
kontor
En arbejdsplads med
rene linjer

I det åbne kontorlandskab kører elektronikken på højtryk, overfladerne er mange, og gulvet ud til kaffemaskinen bliver flittigt brugt. Antallet af timer du og dine kollegaer bruger på kontoret er høj, og skal hovedet tænke klart, starter det med renlige omgivelser. 

Ikke det du søgte?
Find din branche her:

Computer_desinfektion.jpg

Et slaraffenland for bakterier

Din computer, skærm og tastatur er vaskeægte bakteriemagneter - hver eneste dag. Vi mennesker rører ved mange ting i løbet af en dag, og computeren er absolut en af de ting, vi tit vender tilbage til. Undersøgelser indikerer, at virus kan overleve på overflader fra to timer til flere dage. Derfor er det vigtigt at have tydelige retningslinjer omkring hyppig overfladerengøring uanset  din virksomheds størrelse.

 

Det hjælper ikke at feje det ind under gulvtæppet

Gulv.jpg

Gulve der skinner

Gulve udgør en stor overflade på arbejdspladser, hvor vi hver dag trækker uhygiejniske organismer ind sammen med vores sko. Det er derfor ikke sundt for medarbejderne, at sidde hele dagen blandt beskidte overflader. Gulvtæpper sænker lydniveauet i store kontormiljøer, men kan være noget af en bakteriebombe. Derfor er daglig støvsugning og gulvvask en nødvendighed, så indeklimaet er optimalt og hygiejnen er god.

Trusens.jpg

Få et indeklima der holder dig frisk og rask

Er gulvet støvsuget, bordene skinnende rene og elektronikudstyret støvet af? Så er du nået et godt skridt på vejen til et godt indeklima, men der er mere, du kan gøre for at få en bedre luftkvalitet ,så hovedet kan holdes frisk hele dagen. Med en luftrenser kan du hurtigt få luften renere, men reducerer også antallet af bakterier og vira. 

Alt du skal bruge så gulvende igen kan skinne

Begræns rengøringen til indgangen

Det første dig og dine kolleager træder ind på om morgenen er måtten. Den skal helst være effektiv, så i ikke trækker skidt med rundt på hele arbejdspladsen og fordobler din rengøringsopgave. Med den optimale måtteløsning kan selv den mest besøgte indgang holdes under kontrol.

 

Universer_matting.jpg

Skal du eje dine måtter? Der er penge at spare

Har du en lejeaftale på dine måtter? Så kan der faktisk være gode penge at spare ved at eje sine egne måtter i stedet, da du sparer en masse unødvendige ture til rens. En støvsugning og en tur med gulvvaskeren på måtten giver ofte samme resultat. Vil du se det med dine egen øjne? Matting har udviklet en måtteberegner, så du kan se det sort på hvidt.  

butik emballage
Skal sygefraværet reduceres?
God håndhygiejne kan reducere sygefravær og
relaterede omkostninger med op til 45%.

Måske det er værd at investere i bedre håndhygiejne?

Undersøgelse gennemført af United Minds i samarbejde med CINT mellem d. 8–13 April 2020.

Håndhygiejne på højeste niveau

En af de mest effektive måder at stoppe spredning af influenza, forkølelse og andre smitsomme sygdomme, er ved at have en god håndhygiejne, da vores hænder er en stor smittekilde. Håndvask og desinfektion går hånd i hånd, når vi snakker god håndhygiejne.

Sæbe_skum.jpg

En håndvask der fjerner bakterierne effektivt

Håndvask med sæbe fjerner 90% af bakterierner, fordi det 'løsner' skidtet og dermed bakterierne fra huden, så de er nemmere at skylle af. Håndvask dræber ikke bakterierne, men fjerner dem fysisk. Det er naturligt at vaske hænder efter et toiletbesøg, men overvej om det skal gøres oftere - især hvis du er syg eller har synligt beskidte hænder. 

Den mest effektive håndvask er med sæbe, og skal der også tænkes på miljø og pengepung er skumsæbe et godt valg, sammenlignet med traditionel sæbe. Skumsæbe reducerer vandforbruget og sæbeforbruget med op til henholdsvis 45% og 36%. Ikke fan af skumsæbe? Vi har vi et bredt udvalg af håndsæbe der klarer håndvasken til perfektion.

Desinfektion.jpg

Desinfektion der holder hygiejnen i top

Desinfektion skal ses som et supplement til håndvask, selvom det er mere effektivt. Hvor en håndvask fjerner bakterierne, så dræber en desinfektion 99,99% af bakterierne - det fjerner dog ikke skidt og snavs.

Til gengæld er desinfektion mere fleksibelt og hurtigere. Desinfektionsstandere kan placeres hvor der er øget risiko for smitte. Det kunne f.eks. være ved kaffemaskinen, kantinen eller hovedindgangen. En anden idé er, at stille desinfektion og renseservietter til elektronik på alle kontorpladser. Det er en nem måde at holde håndhygiejnen i top, da det er let tilgængeligt og ikke kræver meget af medarbejderne. 

Test din viden

SANDT ELLER FALSK?

Det kan ikke betale sig at vaske hænder,
hvis der ikke er sæbe? Håndvask behøver
kun at tage 10 sekunder? Håndvask udtørrer hænderne? Håndsprit kan erstatte håndvask?

Læs artiklen og
find ud af det
Håndvask
papirhåndklæder
Vidste du?
At det mest hygiejniske valg er papirhåndklæder
når du skal tørre din hænder?

Papirhåndklæder i ark eller rulle?

Valget er faldet på papirhåndklæder til tørring af hænder på toilettet, men hvad er fordelene ved de to valgmuligheder?

Papirhåndklæder i ark

Papirhåndklæder i ark er en praktisk og hygejnisk løsning, da arkene dispenseres så du kun rører ved de ark du skal bruge. Mulighederne er mange og det er uanset om du er på udkig efter en økonomisk løsning, den høje eksklusive kvalitet eller papirhåndklæder med Interfold, Z-fold eller C-fold.

 

ark_ruller.jpg

Papirhåndklæder i rulle

Ønsker du færre påfyldninger, er papirhåndklæder i ruller et godt valg da de kommer i større volumer sammenlignet med løsningen i ark. Du finder papirhåndklæder i ruller i samme kvaliteter som i ark, så om du er til en eksklusiv løsning der gør indtryk på gæsterne, eller den mere økonomiske der er rar for pengepungen, er helt op til dig.

Hvad betyder de forskellige foldninger?

SmartInfo_foldninger.png

NON STOP / ONE STOP
Fås i to forskellige typer af foldninger, W-fold, med fire paneler og Z-fold, med tre paneler. Forskellen mellem Non Stop og One Stop er, at One Stop er perforeret håndklædeark, og non stop er foldet ind i hinanden.

ZIG ZAG
Det mest enkle kædefoldede papirhåndklædeark er V-fold. Det sikrer kontrolleret forbrug, men passer kun til et begrænset antal dispensere.

C-FOLD
Passer til steder med lavt forbrug, hvor der ikke stilles helt så strenge krav til hygiejnen. Den eneste mulighed, hvis der ikke kan opsættes en dispenser

 

Vis omtanke og respekt for dine medarbejdere

Uanset hvor du befinder dig, er et beskidt toilet noget der kan få de fleste til at rynke på næsen. På arbejdspladsen hvor vi befinder os størstedelen af dagen, er der klare forventninger til toilethygiejnen, hvor 85% mener, at et rent toilet på arbejdspladsen er tegn på omtanke og respekt for de ansatte.

toilet.jpg

Must-haves til rengøring af toilettet

Rengøringstips og guides