Telefonerne er åbne man-tors 8-16.30 fre 8-15
Kontakt os

Er du faret vild i junglen af miljømærker?

Der findes et hav af miljømærker, men hvad er forskellen? Find svaret nedenfor. 

green labels antalis

FSC.jpg

FSC® (Forest Stewardship Council)


Forest Stewardship Council® (FSC®) er en global, non-profit organisation, som er dedikeret til at fremme ansvarlig skovdrift i hele verden. FSC® definerer sine standarder efer principper om ansvarlig skovdrift støttet af interesseorganisationer med fokus på både miljø-, sociale- og økonomiske forhold.  

PEFC.jpg

PEFC ™  (Programme for the Endorsement of Forest Certification)

PEFC er en global organisation som støtter ansvarlig skovdrift igennem skovcertificering og mærkning af produkter baseret på træ. Produkter mærket med PEFC certificering og/eller logo  garanterer kunder og slutbrugere at råvaren kommer fra bæredygtig skovdrift.

PCF.png

PCF (Process Chlorine Free)

Papir mærket med PCF betyder, at fibrene er genbrugsfibre, og at man ikke har bleget fibrene eller at genblegningen blev foretaget uden brug af klorderivater. Selvom der ikke anvendes blegningsstoffer, vil fibrene typisk indeholde rester fra blegning af de originale, nye fibre.

svanemaerket.jpg

SVANEMÆRKET

Symbolet viser, at produktet er godkendt efter en nøje undersøgelse, som indbefatter produktets miljøpåvirkning under hele dets livscyklus, fra råvare til affald. Vil man producere en Svanemærket tryksag, skal man henvende sig til et Svanemærkecertificeret trykkeri, som så trykker på papir, der lever op til Svanens kriterier. Mange papirtyper opfylder kriterierne uden at være Svanemærkede.

EU.jpg

EU BLOMSTEN

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. EU-Blomsten findes i dag på mere end 40.000 produkter og serviceydelser og er producentens dokumentation for, at der er taget hensyn til miljøet under produktionen.
 

BLAUGEENGEL.jpg

DER BLAUE ENGEL 

Den blå engel er et tysk miljømærke. Mærket kan ses på produkter, der er vurderet til at være de mest miljøvenlige inden for en varegruppe. Produkterne vurderes ud fra et helhedssyn på miljøbelastningen, fra produktion, under brug og endelig til slut som affald. Inden for papirproduktion er der stor fokus på brug af genbrugsfibre.