Tips, Nyheder og Events, Sustainability, Emballage

Empty space ratio: Slut med at sende
(varm) luft i pakkerne til dine kunder

22 aug. 2023 — Bæredygtig; Emballage; Empty space ratio; Affaldsdirektivet
Udskriv
empty space ratio.jpeg (Man receiving empty parcel with stolen goods)

EU-Kommissionen er kommet med et udkast til en forordning om emballage, som webshopejerne skal holde øje med. For med en begrænsning på empty space ratio bliver det i fremtiden slut med at sende tom luft i pakkerne til dine kunder. Løsningen hedder mere produkttilpasset emballage. Læs med her og opdag, hvordan du kan tage udfordringerne i den nye lovgivning og gøre dem til din fordel.

EU-Kommissionen er kommet med et udkast til en forordning om emballage, som webshopejerne skal holde øje med. For med en begrænsning på empty space ratio bliver det i fremtiden slut med at sende tom luft i pakkerne til dine kunder. Løsningen hedder mere produkttilpasset emballage. Læs med her og opdag, hvordan du kan tage udfordringerne i den nye lovgivning og gøre dem til din fordel.

Luk luften ud af din forsendelsesemballage

Empty space ratio er ikke bare grebet ud af den blå luft, men kommer ud af EU-Kommissionens ambitiøse mål om mindre affald i fremtiden: Reducere mængden af emballage, øge genbrugen og fremme brugen af genanvendelig plastemballage, også i e-handel. Men hvad betyder det for dig med en webshop?

For det første skal du lukke luften af de pakker, som du sender til kunderne. Farvel til overflødig luft i pakkerne og det ’tomme rum’ af bobleplast og luftpuder. Emballagen skal fyldes mere fornuftigt, så både salgsemballager, transport og e-handel skal have mindre spildplads. Målet er, at forsendelses- og e-handel emballage kun må have op til 40 % tomt rum.

Der er også nye krav til emballagedesign, herunder brugen af genanvendt plast i emballagerne. Det handler altså om at skabe mere miljøvenlige og produkttilpassede emballager.

 

 

Grib de mange muligheder og få luft under de mange fordele

Vi forstår dine bekymringer om den nye lovgivning, men frygt ikke! Der er masser af smarte og lette løsninger at tage fat på, som heldigvis ikke betyder et stort lager af kasser i alle mulige størrelser. Og vigtigst af alt, hverken du eller dine kunder behøver ikke gå på kompromis med produktsikkerhed under transport.

Minimering af emballage behøver ikke være en træls udfordring - det handler om at finde den perfekte balance. Og ved at investere i mere produkttilpasset emballage åbner der sig en verden af fordele og muligheder for din forretning!

1.png

 

Mindre miljøpåvirkning

Med produkttilpasset emballage reducerer vi miljøbelastningen. Vi bruger mindre emballagemateriale, skærer ned på spild og siger farvel til overemballering.

 

2.png

 

 

Bedre produktbeskyttelse

Emballage, der passer til produktet kræver mindre eller slet intet fyld for at beskytte optimalt. Så mindsker vi produktreturneringer og sparer både penge og klimaet. Bedre produkttilpasset emballage betyder også ofte mindre emballagemateriale, som er godt for økonomien og miljøet. 

 

3.png

 

 

Optimeret logistik

Effektiv emballage betyder effektiv logistik. Mindre pakker er nemmere og hurtigere for logistikvirksomhederne at håndtere. Og med mindre luft i pakkerne skaber vi mere plads i varevognen og færre forsendelser, som kan spare dig penge.

 

4.png

 

 

Mindre CO2-aftryk

Udover at spare penge på færre forsendelser, så betyder det også mindre CO2-udslip under transporten. Så din virksomhed bliver grønnere med hvert smart emballagevalg.

 

5.png

 

 

Fantastisk kundeoplevelse

Sidst men ikke mindst... Vis dine kunder, at du tager ansvar for miljøet! Du ved det måske ikke, men mange kunder er frustrerede over overforbrug af emballage – fjern den frustration. Send ikke (varm) luft, men send et signal om, at du tager ansvar og arbejder for at reducere dit miljø- og klimaaftryk.

Gør dig klar til empty space ratio

Empty space ratio kan være en udfordring, men se det som en mulighed. Det er en chance for at optimere din forretning, reducere miljøpåvirkningen og øge din virksomheds bæredygtighed.

Gå allerede i gang nu og forbered dig på den kommende empty space ratio-lovgivning ved at evaluere din nuværende emballage og find områder, hvor der kan ske forbedringer. Overvej alternative emballageløsninger, der passer bedre til dine produkter og reducere den unødvendige luft i pakkerne.

 

Vores emballagespecialister er selvfølgelig klar til at hjælpe – vi tilbyder et GRATIS emballagetjek.