Telefonerne er åbne man-tors 8-16.30 fre 8-15
Kontakt os
Tips, logistical-performance, Nyheder, Nyheder og Events, Emballage

Optimer dit strækfilmsforbrug

10 jul. 2021 — Emballage, strækfilm, optimering
Udskriv
strækfilm

Strækfilm er din effektive emballagehjælp til en lang række pakkeopgaver. Den tjener både som en effektiv form for beskyttelse mod snavs og fugt og fungerer som stabilisator for dine paller. Hver dag bruges der store mængder strækfilm, og vi har derfor samlet 5 gode råd til, hvordan små ændringer kan optimere strækfilmsforbruget.

Strækfilm er din effektive emballagehjælp til en lang række pakkeopgaver. Den tjener både som en effektiv form for beskyttelse mod snavs og fugt og fungerer som stabilisator for dine paller. Hver dag bruges der store mængder strækfilm, og vi har derfor samlet 5 gode råd til, hvordan små ændringer kan optimere strækfilmsforbruget.

1) Håndstrækfilm eller maskinstrækfilm

Afhængig af pakkebehovet findes forskellige manuelle eller automatisk løsninger. Sender du kun én palle pr. dag, er manuel omvikling / håndstrækfilm en fin løsning. Ved at bruge en hånddispenser til manuel omvikling af strækfilm, undgår du spild og sammenfiltrede ruller, men metoden er tidskrævende og upræcis sammenlignet med maskinstrækfilm.

Selv ved små oplæg er der store gevinster at hente ved at bruge maskinstrækfilm på en strækfilmmaskine. Det reducerer dit emballageforbrug, giver bedre ergonomi og en mere ensartet kvalitet.

Strækfilmmaskiner fås i mange varianter og prisklasser. En halvautomatisk strækfilmmaskine med optioner, som vil kunne dække de fleste standard pakkebehov fås fra kr. 25.000 og op.

2) Vælg den rette kvalitet

Der skal kigges på meget mere end kiloprisen, når man vælger strækfilm. Ved for eksempel at vælge en højere råvarekvalitet i strækfilmen, får du både et mere ensartet produkt, og det kan samtidigt give dig op til 30 % reduktion i plasttykkelsen - Hvilket giver dig mindre forbrug, færre rulleskift og mindre behov for lagerplads.


Overordnet findes der to typer af maskinstrækfilm - Cast eller blæst

  • Cast strækfilm er støbt på valser. Egenskaberne for denne strækfilm er at den har en høj gennemsigtighed, det vil sige den er mere klar end blæst strækfilm. Derudover er den kendetegnet ved at have høj modstandstyrke imod rifter, stille afrulning, og ensartet klæbeevne og tykkelse. Cast strækfilm er et godt valg til mindre krævende gods.

  • Blæst strækfilm er blæst på en extruder, og har en lavere gennemsigtighed i forhold til cast strækfilmen. Derudover har blæst strækfilm generelt en højere modstandstyrke imod rifter, en mere larmende afrulning samt en meget høj stabiliseringsevne. Blæst strækfilm er velegnet til tung og uhåndterbart gods, som kræver en slidstærk kvalitetsfilm.

3) Tilpas og justér

For at få mest muligt ud af dit strækfilmsforbrug, skal din strækfilmmaskine / folieomvikler være tilpasset til produktet, så du bruger den rette mængde strækfilm i den rette kvalitet i forhold til din pakkeopgave.

Mange leverandører tilbyder serviceaftaler, og det kan være en god idé at få en professionel til at installere, justere og indstille din strækfilmmaskine. Derved er du helt sikkee på, at din maskine og din strækfolie er 100 % tilpasset til hinanden, og du har altid en back up i tilfælde af nedbrud på maskinen.

 

straekfilm

4) Opbevar strækfilmen korrekt

Strækfilm til brug på strækfilmmaskiner kan nemt veje 16-18 kg, så for at undgå tunge og unødvendige løft er det en rigtig god idé at placere en hel palle ruller så tæt på maskinen som muligt. Derved spares der tid ved rulleskift og strækfilmen når at få den rette temperatur. Strækfilm bør altid have nogenlunde samme temperatur som brugsstedet, så det er smart at placere den i god tid. Som tommelfingerregel opbevares de fleste typer strækfilm optimalt omkring 20°.

5) Skab synlighed

Udover foliens beskyttende effekt er det også en populær måde at markedsføre din virksomhed eller produkt på. Derfor vælger mange at købe strækfilm med specialtilpasset logo, grafik eller tekst. Strækfilm med tryk er populær, fordi det ikke kun giver mulighed for branding og markedsføring hos slutkunden, men også gennem hele værdi- og distributionskæden. Mange bruger også strækfilmen til vejledninger ifm. fragt og håndtering, sikkerhedsinstruktioner, vejledninger eller advarsler.

Strækfilm fås i så mange forskellige farver og kvaliteter, at kun fantasien sætter grænser for, hvordan det kan bruges til at promovere netop dit budskab.

Brug for rådgivning og vejledning?

Vi rådgiver både inden for strækfilm, men også din samlede emballageløsning.

Ring til os og spørg efter en plastspecialist - Vi har nogle af branchens mest erfarne specialister, som er klar til at hjælpe dig.

70 100 102

Andre spændende artikler og guides