Inspiration, interviews, Nyheder og Events, Emballage

FSC/PEFC certificering for bæredygtig emballage

06 jun. 2023 — Bæredygtig; FSC certificering
Udskriv
Karoline winkler.jpg

FSC® mærket er et robust CSR-værktøj som hjælper virksomheder med at opfylde lokale krav, forbedre markedets tilgængelighed og beskytte skovenes værdi.

FSC® mærket er et robust CSR-værktøj som hjælper virksomheder med at opfylde lokale krav, forbedre markedets tilgængelighed og beskytte skovenes værdi.

I en tid hvor de miljømæssige bekymringer kun vokser, kan industriel emballage være en værdifuld løftestang til forbedring.

Karoline Winkler, Head of Inside Sales Team hos Antalis Tyskland og også ansvarlig for implementeringen af FSC/PEFC processer i Tyskland, svarer på spørgsmål om FSC og PEFC mærkerne og deres inflydelse på Antalis forretning. 

 

 

Untitled design (4).png

 

 

Mange stakeholdere fokuserer på bæredygtighed når der skal træffes emballagevalg. Det kan vi se på de mange henvendelser og spørgsmål vi får fra kunder omkring emner som materialeroptimering, brug af ressourcer, reducering af forurening, cirkulær økonomi og alt derimellem. Sammen med vores leverandører og design centre, gør vi vores bedste for at opfylder vores kunders ønsker om emballageprodukter der har miljøet in mente. Træfiberbaserede emballageløsninger der har en FSC og/eller PEFC certificering, er ofte gode løsninger på disse problemer. 

 

Hvad er de bedste løsninger for at imødekomme miljømæssige udfordringer?

80% af de miljømæssige påvirkninger fra et produkt (inklusiv emballage produkter), udspringer fra designfasen. Hos Antalis kan vi proaktivt influere designet gennem vores design centre, for at lave basen for et produkt der i sidste ende tager højde for miljøet. Det er også vigtigt at undersøge hvor vi indkøber vores produkter. For at gøre dette, arbejder vi tæt sammen med vores leverandører samt undersøger deres due dilligence (om etik, arbejdskraft og miljø), med fokus på træindkøb og skovforvaltning. 

 

Stiller kunderne krav relateret til FSC/PEFC?

Kravene til FSC/PEFC-produkter er blevet skærpet de seneste år. Førhen kom sådanne anmodninger fra specifikke industrier som f.eks. fødevareindustrien. I dag har FSC/PEFC Chain of Custody helt klare krav, som skal opfyldes for at få en sådan certificering. 

Mere end nogensinde før, er Antalis forpligtet til at forholde os til nye miljømæssige udfordringer og gøre vores bedste for at imødekomme vores kunders ønsker om emballageløsninger der tænker miljøet ind i ligningen. 

 

 

Du kan finde Antalis Danmarks FSC og PEFC certificeringer her, hvor du også kan læse mere om dem.