Emballage, logistical-performance, innovation, trends, operating-optimisation

Industry 4.0 revolutionerer fremtidens emballage

02 jul. 2021 — Emballage, Optimering, Produktivitet, Logistik
Udskriv
Industry 4.0 revolutionerer fremtidens emballage

Da Industry 4.0 ændrer måden, vi producerer på, skal emballagen også omfavne denne digitale revolution. Læs her hvordan

Da Industry 4.0 ændrer måden, vi producerer på, skal emballagen også omfavne denne digitale revolution. Læs her hvordan

Brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alt indenfor emballage.

Industry 4.0 er en integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion, der har til formål at øge Overall Equipment Effectiveness (OEE), reducere Total Cost of Ownership (TCO) og styrke Total Productive Maintenance (TPM). Industry 4.0 bruger big data, onlinesystemer og automatisering til at give dig større kontrol over alle kanaler i din pakkeproces.  

Integration af forretningssystemer, der tidligere ikke talte sammen, giver mulighed for at styrke produktiviteten i hidtil uset grad. Samtidig åbner den op for større tilpasning til den enkelte kunde, endda til en lavere pris. Ifølge et studie fra Accenture kan Industry 4.0 således tilføre den globale økonomi 14,2 billioner dollars inden 2030*.

Hvordan løser vi udfordringerne?

Emballage har stor indflydelse på kundeoplevelsen og er en vital del af værdikæden. Innovationer har dog resulteret i flere produkter med kortere livscyklus, hvilket har gjort emballageeffektiviteten mere omkostningstung og kompleks – og det endda på et tidspunkt, hvor branchen knokler for at trække i den modsatte retning.

Derfor skal fremtidens pakkelinjer være mere fleksible, så de kan producere skræddersyet emballage i en række let tilgængelige størrelser.

Hvad er smart packaging?

Industry 4.0 bidrager til at løse udfordringerne ved at forbedre funktionaliteten, så efterspørgslen kan blive dækket bedst muligt. Smart packaging bruger således digitale sensorer til at tracke og registrere produktinformation som temperatur, fugtighed, bevægelse, tryk m.m. Ændringer identificeres og deles, hvilket øger lagerholdbarhed, sikrer friskhed, bekræfter kvalitet og forbedrer sikkerhed. Alt efter konteksten kan smart packaging også anvendes til fx overholdelse af regler, sporbarhed og endda lagerstyring.

Mange state-of-the-art emballageløsninger er allerede tilgængelige, lige fra GPS-trackere til scanbare stregkoder og specialfilm. Men udviklingen stopper ikke her: Smart packaging bliver mere og mere intelligent, da Internet of Things (IoT) udvikler sig ekspotentielt, både hvad angår kompleksitet og sikkerhed.

Fortsætter udviklingen som hidtil, forventes smart packaging at åbne op for væsentlige tidsmæssige og økonomiske fordele for såvel virksomheder som forbrugere. Man regner med, at den globale markedsværdi vil nå helt op på 52 milliarder dollars inden 2025.

Blog_revolutionised-by-industry4-0.png

 

 

Big data sikrer bedre emballage

For at kunne udnytte 4.0-mulighederne skal emballagesystemerne være sammenkoblede og fleksible. Med disse næste generations pakkemaskiner bliver det muligt at diagnosticere og afrapportere data døgnet rundt takket være innovativ teknologi, der også optimerer driften i real time, fremmer intelligent strømforbrug, overvåger processer eksternt og forudsiger vedligeholdelsesindsatser.

Det er afgørende, at alle processer og materialer gentænkes – og at dataanalyser bliver det absolutte omdrejningspunkt for arbejdet med at booste effektiviteten. Strategien bør således omfatte indsamling af automatiserede OEE-data for at sikre større gennemsigtighed i både kvalitet, drift og tilgængelighed.

For at produktionen kan køre problemfrit, kræver det desuden en ensartet drift på tværs af alle maskiner – og det er dataene med til at sikre. Med dem bliver det muligt løbende at vurdere, om alt kører, som det skal, så nedetid forhindres.

 

       

Med beregninger, der tager højde for både indkøbsprisen og omkostningerne ved massetilpasning, opgraderinger, produktionsfleksibilitet samt strømforbrug, kan TCO-analyser være med til at maksimere værdien af fremtidens pakkelinjer . Pakkemaskinerne til smart packaging forventes desuden at være lettere at betjene og vedligeholde, hvilket afspejles i et Industry 4.0-studie af PwC**. Her regner 43 % af virksomhederne med at reducere deres omkostninger med 20 % hen over de næste 5 år.

Derudover forventer rapporten, at 61 % af virksomhederne inden for 5 år vil forbedre deres vedligeholdelsesprocesser ved hjælp af big data-analyseværktøjer. Emballage med big data indsamlet fra sensorer vil sammen med onlinesystemer gøre det muligt at anvende TPM, så fx vedligeholdelsen bliver proaktiv og automatisk. Det vil være et afgørende værktøj, hvis Industry 4.0-målet om nultolerance skal nås.

Vejen til Packaging 4.0

Opgraderingen til Industry 4.0 vil sætte helt nye emballagestandarder. Forventningen er hurtig tilpasning og masseproduktion med meget få fejl, uheld og nedbrud i produktionen.

Fremtiden byder således på mange spændende nyskabelser og fordele, der kan høstes af alle emballagevirksomheder, store som små. Det behøver heller ikke være svært at komme i gang: Tålmodighed en vigtig del af processen, da selv små forandringer på sigt vil resultere i store fordele. Med vores fleksible emballageløsninger og  store ekspertise kan vi hjælpe dig med at finde den rette vej gennem 4.0-transitionen.

*2015 Accenture - Winning with the Industrial Internet of Things
**2016 PwC - Industry 4.0: Building the digital enterprise

Andre spændende artikler og guides