trends, innovation, operating-optimisation, logistical-performance, Nyheder og Events, packaging, Nyheder, packaging-2, Emballage

Sådan gør du din pakkelinje mere "Lean"

06 jul. 2021 — Emballage, Logistik, Produktivitet
Udskriv
Blogartikel_lean1.jpg

Mindsket spild og kontinuerligt flow er nogle af de helt store fokusområder i logistikken i dag - her kommer Lean-tankegangen ind i billedet.

Mindsket spild og kontinuerligt flow er nogle af de helt store fokusområder i logistikken i dag - her kommer Lean-tankegangen ind i billedet.

Brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig med alt indenfor emballage.

LEAN begrebet, der blev udviklet af Toyota i 1940’erne, identificerer og eliminerer processer, der ikke skaber værdi. Det er en best practice, hvis mål er at minimere spild, maksimere kvalitet og sikre løbende produktionsforbedringer.

Fra et emballagesynspunkt fremmer disse principper en vellykket produktion og understøtter bæredygtighed, hvilket i sidste ende giver en betydelig konkurrencefordel.

Hvordan gør man så?

Det er i sandhed en balancegang at trimme logistikken, uden at gå på kompromis andre steder i kerneforretningen. Samtidig gør de mere og mere strømlinede processer det svært at finde nye effektiviseringsgevinster. Ønsker du at trimme din pakkelinje, er der dog 7 områder du kan fokusere på:

Hvornår er din pakkelinje “LEAN”?

Lean-tankegangen spiller en strategisk rolle, når man vil optimere værdien i logistikken.  Ved at "trimme" emballageaktiviteterne bliver det nemlig muligt at skabe en sammenhængende og effektiv drift, der eliminerer spild i forbindelse med:

 

  • Overproduktion: God kunde-leverandør-kommunikation og pålidelig leveringsplanlægning med kortere leveringstider gør det lettere at afgøre, hvad der skal produceres, og hvornår det skal produceres. Det sikrer, at leveringen sker just-in-time, og at tab på grund af overproduktion undgås.

 

  • Overskydende lagerbeholdning: Med kanban-lagersystemet, der er en del af LEAN konceptet, tilpasses lagerbeholdningen til det reelle forbrug. Dermed spares plads og materialer, ligesom antallet af skader, der kan opstå i forbindelse med opbevaring, reduceres.

 

  • Unødvendige bevægelser: Værktøjer lige ved hånden og ergonomiske pakkeprocedurer minimerer behovet for at bevæge sig omkring. Det reducerer den fysiske belastning for medarbejderne og øger effektiviteten.

 

  • Skader: Holdbare kvalitetsmaterialer og intelligente processer gør emballagen mere modstandsdygtig og reducerer hermed omkostningerne forbundet med skader.

 

  • Unødvendig behandling: Med smarte emballagedesigns og pakkeløsninger reduceres emballageforbruget. Dette mindsker materialeudgifterne og den samlede miljøpåvirkning.

 

  • Nedetid: Strømlinede arbejdsprocesser og emballagedesigns, der minimerer antallet af små komponenter under pakningen, sparer tid og forbedrer workflowet.

 

  • Transport: Undgå unødvendig håndtering af pakkerne, inden de sendes afsted fra lageret. Dette minimere omkostningerne og mindsker skader på emballagen. 

 

Bedre og mere innovativ emballage  

LEAN tankegangen reducerer spild fra start til slut – fra indkøb af materialer til selve produktionen og leveringen til kunden. LEAN baner vejen for bedre og mere innovative emballagetyper, der skaber værdi for din forretning.

Det er tid til at spørge dig selv: ”Hvor LEAN er min pakkelinje?”

 

Blogartikel_lean.png

Andre spændende artikler og guides