Telefonerne er åbne man-tors 8-16.30 fre 8-15
Kontakt os
trends, Nyheder

4 veje til miljøvenlig emballage

14 jun. 2021 — Miljøvenlig emballage, genanvendelig emballage, bæredygtig logistik
Udskriv
4 veje til miljøvenlig emballage

Den grønne bølge er for alvor skyllet ind over os, og miljøet er på alles læber – ikke mindst når det kommer til emballage. I kølvandet herpå står vi tilbage med en række udfordringer, der skal tages hånd om. For at reducere miljøaftrykket skal der vælges mere ansvarlige produkter og bæredygtige emballageløsninger. Men er det muligt at vælge en grønnere tilgang, uden at gå på kompromis med produktbeskyttelsen? Svaret er ja! Men først skal vi have styr på begreberne.

Den grønne bølge er for alvor skyllet ind over os, og miljøet er på alles læber – ikke mindst når det kommer til emballage. I kølvandet herpå står vi tilbage med en række udfordringer, der skal tages hånd om. For at reducere miljøaftrykket skal der vælges mere ansvarlige produkter og bæredygtige emballageløsninger. Men er det muligt at vælge en grønnere tilgang, uden at gå på kompromis med produktbeskyttelsen? Svaret er ja! Men først skal vi have styr på begreberne.

Hvad er miljøvenlig emballage? 

Miljøvenlig emballage, også kaldet bæredygtig emballage, er altafgørende i jagten på en grønnere fremtid. Det reducerer CO2-aftrykket og minimerer spild.

Men hvad er miljøvenlig emballage? Svaret er desværre ikke lige til. Det handler om at kigge indad. Hvilke ændringer kan din virksomhed lave, der gør den største miljømæssige forskel?

 

Sådan vælger du en miljøvenlig emballageløsning

Hvordan vælger man så en miljøvenlig emballageløsning? Det handler om at stille de rigtige spørgsmål:

1. Er emballagen fremstillet af fornybare- eller genbrugsmaterialer? Fornybare materialer stammer fra naturlige ressourcer, der kan genopfyldes på bæredygtig vis -  generation efter generation 

2. Kan det genbruges eller genanvendes? Emballage er genanvendelig, når det kan indsamles, behandles og derefter anvendes på ny i form af råmaterialer eller produkter. Muligheden for at genanvende emballage afhænger af materialets sammensætning. Monomateriale og gennemsigtig plast er f.eks. bedre egnet til genbrug.

3. Hvor stort er CO2-aftrykket? Nogle emballagetyper udleder meget CO2, når de fremstilles, mens transporten er synderen hos andre. Dernæst kan der kigges på det anvendte materiale, er det bionedbrydeligt og kan det genanvendes? 

4. Er din emballage tilpasset produktets størrelse? Skræddersyet emballage er den bedste måde at reducere spild og minimere emballageforbruget. 

 

Gennemgå værdikæden fra A til Z

En miljøvenlig emballageløsning kræver optimering på tværs af hele værdikæden. Det indebærer, at du kigger logistikken efter i sømmene og overvejer alt fra de helt basale supply chain funktioner til design og distribution.  Og hvordan kommer du så videre herfra?

  • Indkøb er det første skridt mod et grønnere valg. Gå altid efter bæredygtige råmaterialer og innovative løsninger, når det kommer til din emballage. Her kan du vælge vedvarende råmaterialer som FSC®- og PEFC-certificeret træ eller genanvendelige materialer, såsom termoplast (f.eks. PE og PP). Du kan også vælge genbrugsmaterialer som papir og pap.

 

miljøvenlig emballage tips

 

  • Dernæst bør du overveje designet. Vælg f.eks. størrelsestilpassede kasser – til gavn for både miljøet og budgettet. Spildplads og overflødig emballage irriterer kunderne og skaber en negativ brandoplevelse. Samtidig presser det forsendelsesomkostninger og brændstofforbrug i vejret. Studie fra The Empty Space Economy af Forbes Insights vurderer, at man på verdensplan kan spare cirka 46 milliarder dollars årligt ved at eliminere spildplads i emballagen.
     
  • Gå efter en grønnere transport. Lokal produktion er en social, økonomisk og bæredygtig måde at reducere dit brændstofforbrug og CO2-aftryk. Derudover er mindre og lettere pakker nemmere at fragte. Derfor er det en fordel at reducere den samlede størrelse og vægt på emballagen. På den måde reducerer du antallet af køretøjer og deres CO2-aftryk. Er dine råmaterialer også produceret lokalt? Så er det endnu mere miljørigtigt!
     
  • Vælg produkter med genanvendelse in mente og sats på samme materiale til hele pakken, også kaldet monomateriale. Her bør du overveje miljøvenlige alternativer fremstillet af bionedbrydelige eller plantebasserede materialer. Nogle materialer nedbrydes hurtigere end andre. Kontakt vores produkteksperter for at sikre, at dine produkter bliver indsamlet og sendt til genanvendelse.

 

genanvendelse emballage

Hvordan beskytter vi fremtiden?

Ønsket om miljøvenlig emballage er større end nogensinde før og Covid-19 har efterladt et presserende behov for at tilpasse sig. Vigtigheden af bæredygtige emballageløsninger er umulig at ignorere. Forbrugerne genbruger langt mere emballage end for blot et år siden og nedlukningen har banet vejen for en livsstilsændring med øget online shopping og langt mere emballage, der skal sorteres og genanvendes

Forbrugerne er generelt blevet mere opmærksomme på emballagen og dens miljøpåvirkning. Faktisk vil over to tredjedele betale mere for miljøvenlig emballage. Kigger man på Storbritannien har 50% af forbrugerne allerede skiftet brand grundet bekymringer om emballage. Den nuværende lineære tankegang inden emballageindustrien bør derfor genovervejes.

Vi ønsker selvfølgelig at bidrage til denne udvikling og arbejder aktivt for at minimere vores miljømæssige aftryk ved at købe bæredygtige materialer fra ansvarlige leverandører, designe miljøvenlige løsninger og reducere CO2-udledningen i hele værdikæden.

 


* McKinsey, 2020, https://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/meet-the-next-normal-consumer

Udforsk vores nye white paper

Inspiration til
innovative og
miljøvenlige emballageløsninger

20 SIDER MED TIPS, TRICKS
& KUNDECASES

Download her
miljøvenlig emballage