ColorLok® Teknologi

ColorLok Teknologi er en ny standard, der giver bedre trykkvalitet. Papir der er kvalificeret til at bære ColorLok logoet giver de bedste resultater inden for digital print.

ColorLok standarden giver gode trykresultater, fordi den er tilpasset de almindelig inkjet- og laserprintere såvel som kopimaskiner. ColorLok papir giver et konsistent og pålideligt tryk, uanset hvilken maskine der bruges i kontormiljøet.

colorlok

office_catalog.png

Få alt til kontoret

ColorLok® Teknologi colorlok logo

Videnskaben bag ColorLok Teknologien giver mere mættende farver, dybere sort og hurtigere tørretider.

Under papirproduktionen blandes et kemisk tilsætningsstof i papiret for at binde ("lock") pigmenterne til overfladen. Uden denne teknologi opfører papiret sig mere som en svamp og absorberer sort og farvepigmenter dybt ind i papiret - og væk fra overfladen.

 

Hvordan fungerer det?

ColorLok tilsætningsstoffet er blandet ind i papiret under produktionen, og astedkommer en kemisk reaktion med farvepigmenterne. Det resulterer i, at farven forbliver på overfladen, mens vandet absorberes dybt ned i papirfibrene. På denne måde får man et papir med hurtig farvebinding og kortere tørretid.
 

Pigmentpartiklerne er de samme som bruges i mange inkjetfarver til hjemme- og kontorprintere. Pigmenterne bliver opløst i en farveløs væske, kaldet "blækbindemiddel", som hurtigt stopper pigmenterne, så snart de når papiroverfladen. Resultatet er farver, der træder mere tydeligt frem.

Farve tørrer på standardpapirSå snart blækket når papiroverfladen på standardpapir, absorberes pigmentpartiklerne dybt ind i det porøse ark og reducerer dermed den optiske densitet.

 

Standard papir
Når farven rammer standardpapirets overflade, spreder det sig langs papirfibrene og skaber en form for "fjereffekt".

flower before

Standard papir
Sort tekst ser mere grå ud på standardpapir, fordi meget af blækket er absorberet dybt ned i papirfibrene, og farven dermed får en lavere intensitet.

before

 

Tørring med ColorlokMed ColorLok Teknologien trænger blækket ind i papiroverfladen, uden pigmentpartiklerne transporteres ned i papiret.


 

ColorLok papir
Farverne virker dybere og mere levende, takket være farvepartiklerne der adskilles fra blækket, inden de absorberes i papiret.

flower-after

ColorLok papir
Sorte pigmenter fjernes fra blækket og forbliver derved på overfladen. Det giver endnu dybere sort og skarpere kontraster.

 

wic-after