Telefonerne er åbne man-tors 8-16.30 fre 8-15
Kontakt os

Mål din miljøpåvirkning og bliv en del af en positiv ændring

For bedre at forstå miljøeffekten af forskellige typer af produkter, og dermed lettere tage beslutninger om hvilke medier du ønsker at bruge, har vi lavet Antalis Green Star System™ for medier til storformat.

Green Star System logo

Hvorfor et rankingsystem?

Når der er mange udtalelser og antagelser omkring, hvad der er miljøvenligt eller ej, så kan det være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. 

Men vi har ikke tid til at forvirring og vi skal være trygge i vores valg. Vi skal kunne stole på fakta og upartiske mål for niveau af bæredygtighed på de produkter vi indkøber. Derfor er vi glade for, at vi nu inden for visuel kommunikation, har fået følgende system.

 

GSS skala for storformat

Hvordan måler vi?

Et rankingsystem kan ikke være baseret på holdninger og følelser eller nogens bedste bud. Det skal bygges på en række kriterier, som vurderer produktet både grundigt og konsekvent.

Derfor analyserer Green Star System™ et sæt af klart definerede standarder inden for to nøgleparametre: råmaterialer og end of life.

 

 

Råmaterialer

Lave karakterer gives til produkter, som er produceret af nye fossile materialer – kort fortalt plastik – mens højere karakterer gives til vedvarende materialer. Endnu højere til produkter som er fremstillet af genbrugsmaterialer.


Produkter kan være fremstillet fra ikke genbrugte eller nye råmaterialer, eller fra genbrugsmaterialer.
Råmaterialet kan stamme fra enten fossile (ikke bæredygtige) eller bæredygtige/biobaserede kilder.

 

Det giver os 4 alternativer:

IKKE GENBRUGTE FOSSILE MATERIALER er kulbrinte, primært kul, brændstof eller naturgas, som ikke kommer fra planter – fremstillet i ikke genbrugte/nye råmaterialer
 

IKKE GENBRUGTE BÆREDYGTIGE & BIOBASEREDE materialer fra planter som baseres på fotosyntese – fremstillet i ikke genbrugte/nye råmaterialer
 

GENBRUGTE FOSSILE MATERIALER er blevet brugt tidligere og så brugt igen til at fremstille nye produkter
 

GENBRUGTE BÆREDYGTIGE & BIOBASEREDE materialer, som er blevet brugt tidligere og så brugt igen til at fremstille nye produkter

 

 

End of life

Her tager vi højde for, hvordan produktet håndteres efter endt brug. Er det for eksempel svært at genbruge? Indeholder det farlige stoffer, som ikke overholder EU’s REACH regulativet?

 

LOW RECYCLABILITY - Produktet er svært at genbruge, enten på grund af designet eller manglende mulighed for affaldssortering. Det gælder for eksempel sammensatte materiale (multi-composite) eller materialer som indeholder andre stoffer, såsom tilsætningsstoffer eller klæbere.

MIDDEL GENBRUGSPOTENTIALE - Materialet er svært at genbruge på grund af mangel på en specifik affaldssortering for det materiale. Dette gælder for eksempel plastik fremstillet af enkelt materiale polymer som PVC og PU.

HØJT GENBRUGSPOTENTIALE - En effektiv proces er på plads for at genindvinde plastikaffald og videreforarbejde materialet til nye produkter. Det inkluderer for eksempel PET, PP og PE.

REACH - Et EU regulativ som har til formål at beskytte menneskers sundhed og miljøet fra risici relateret til giftige kemikalier.

 

 

Foran i dag

Det er vigtigt at tage ansvar, men det er også rart at kunne vise, at man gør det. Når alt kommer til alt, så kræver nutidens forbrugere og markedsledere helt forståeligt fremskridt. Ved at bruge højt rangerede produkter, så kan du vise dine resultater og overbevise dine kunder og stakeholders om, at du har taget ansvar for at reducere dit klimafodaftryk.

I vores webshop kan du finde Green Star System™ ranking for alle vores produkter til Visuel Kommunikation. Så kan du let identificere nogle mere bæredygtige alternativer til dine kunder.

 

En norm for branchen i fremtiden?

I dag bruger vi Green Star System™ på hele vores produktsortiment. I fremtiden håber vi at kunne udvide det til vores partnere og leverandører, og endda udvikle det til en industristandard.

Kontakt os! Vores eksperter inden for visuel kommunikation er klar til at diskutere dine behov, at vurdere dine projekter, de produkter du bruger lige nu, og kan anbefale dig de bedste alternativer til at starte succesfuld overgang.