Træf mere informerende valg, når du køber storformatmedier

Gennem vores Green Star System rangerer vi produkter ud fra to nøglefaktorer: råmaterialer og genanvendelighed.

Alle produkter har fået en bedømmelse på en skala fra nul til fem stjerner. Formålet er, at du kan træffe mere bevidste beslutninger omkring materialets råmaterialer og genbrug, når du køber medier i storformat.

Green Star System logo

Hvorfor et karaktersystem?

At tage ansvar for vores handlinger er en selvfølge, lige som det er at kunne bevise det. Gennem vores Green Star System™ rangerer vi produkter ud fra to nøglefaktorer: råmaterialer og genanvendelighed.

Inden for visuel kommunikation er det på høje tid, at vi anvender et sådant system, der forenkler købsprocessen.

GSS-Matrice_DK1.jpg


Hvordan måler vi?

Vores Green Star System™ måler to nøglefaktorer: råmaterialer og genanvendelighed.

Råvarer

Lave karakterer gives til produkter, der er lavet af oliebaserede/fossile materialer, i bund og grund plastik - mens højere karakterer gives til vedvarende materialer. Den højeste vurdering (5 stjerner) gives til produkter, der er produceret af genbrugte og vedvarende materialer.

  • Produkter kan laves af genbrugte råmaterialer eller af genbrugsmaterialer.
  • Råmaterialet kan komme fra enten fossile kilder (ikke vedvarende) eller fra vedvarende/biobaserede kilder og genbrugsmaterialer.

 

Det giver os 4 muligheder:

IKKE GENANVENDT FOSSILT MATERIALE = kulbrinte (primært kul), brændstof eller naturgasser, der ikke er produceret fra planter.

IKKE GENANVENDT VEDVARENDE MATERIALE = plantebaserede materialer fra en fotosyntetisk produktion.

GENANVENDT FOSSILT MATERIALE = har været brugt før og derefter genbrugt til den nye produktion.

GENANVENDT VEDVARENDE MATERIALE = har været brugt før og derefter genbrugt til den nye produktion.

 

Genanvendelighed

Her tager vi højde for, hvad der sker efter endt brug af produktet er konsumeret. For eksempel er det vanskeligt at genbruge?

 

LAVT GENBRUGSPOTENTIALE - produktet er svært at genbruge, enten på grund af det grundlæggende design eller fordi materialet ikke kan genbruges. Dette er nogle gange tilfældet for kompositmaterialer og materialer, der indeholder tilsætningsstoffer og visse klæbestoffer.

MIDLER TIL GENBRUGSPOTENTIALE - produktet er svært at genbruge, da der ikke er nogen specifik genanvendelsesproces for det pågældende materiale. Dette er tilfældet for plast fremstillet af PVC og PU.

HØJT GENBRUGSPOTENTIALE - materialet er fremragende til genbrug og kan blive et nyt produkt efter brug og genbrug. Nogle eksempler er PET, PP og PE.

 

 

Vi hjælper dig med at tage ansvar 

For at opnå et tydeligt forandringsarbejde i den grafiske branche fokuserer vi på ansvarlige indkøb, uafhængige bedømmelsessystemer, råmaterialer og at vejlede og støtte vores kunders omstilling til at foretage mere bæredygtige medievalg.

 

I vores webshop kan du se, at alle vores produkter til storformatmedier er rangeret med vores Green Star System™. Nu kan du træffe mere bevidste valg med miljøet i fokus og vise det til dine kunder.

Kontakt os! Vores eksperter inden for visuel kommunikation er klar til at diskutere dine behov, at vurdere dine projekter, de produkter du bruger lige nu, og kan anbefale dig de bedste alternativer til at starte succesfuld overgang.