innovation, logistical-performance, trends, operating-optimisation, Nyheder, packaging-2, packaging, Nyheder og Events, Emballage

Trends anno 2021 som vil forvandle fremtidens logistikfunktion

23 jul. 2021 — Logistik, trends, innovation
Udskriv
promotion-white-paper

I dag er supply chains mere komplekse end nogensinde før. Ikke blot skal de tilpasse sig nye krav fra markederne, som er under konstant forandring, men de skal også leve op til kundernes skyhøje forventninger og håndtere uforudsete hændelser.

I dag er supply chains mere komplekse end nogensinde før. Ikke blot skal de tilpasse sig nye krav fra markederne, som er under konstant forandring, men de skal også leve op til kundernes skyhøje forventninger og håndtere uforudsete hændelser.

Der er mange årsager til denne disruption. Én af de vigtigste er e-handelsboomet, som kræver, at produkter leveres nemt, med stor gennemsigtighed i processen og til tiden for at holde kundetilfredsheden i top. Samtidig presses driften og produktiviteten af skrappere miljøkrav, stigende brændstofudgifter, mangel på arbejdskraft og nye teknologier.
 
Samlet set betyder disse udfordringer, at logistikfunktionen er tvunget til forandring. Heldigvis dukker der hele tiden nye løsninger op, som kan optimere driften og effektiviteten.

Hvilke innovative trends vil forvandle fremtidens logistik?

Hvis du vil læse den fulde trendrapport om innovation i logistik, kan du downloade vores seneste white paper. Her kommer et resumé:

Trend 1: Smart mobility sikrer en hurtigere og grønnere transport

Fremtidens transport lægger vægt på smart mobility, der bruger real time-data fra GPS-enheder og IoT-sensorer til at beregne, hvor og i hvilken stand køretøjer og gods befinder sig. Samtidig sikrer selvkørende køretøjer bedre navigation og færre uheld, mens energieffektive køretøjer og crowdsourced last mile-leveringer gør transporten grønnere og hurtigere.

 

Trend 2: Artificial intelligence (AI) tilfører præcision

Artificial intelligence (AI) er en værdifuld logistikløsning, der forudsiger mønstre og automatiserer tidskrævende opgaver. Det sparer tid, giver mere præcise resultater og reducerer logistikomkostningerne. AI gør det muligt at forudsige efterspørgslen og skabe handlingsbaserede data, hvilket gør det lettere for supply chains at agere proaktivt. AI forbedrer desuden kundeoplevelsen ved at yde real time-hjælp med stor nøjagtighed.

Trend 3: Emballage med mindre klimaaftryk

Emballage med mindre klimaaftryk kan fremstilles af fornybare materialer som fx træ, bambus og svampe. Emballagen i dag er så fleksibel, at den kan anvendes til mange forskellige formål, men også så holdbar, at den beskytter produkterne ordentligt. Desuden er designet enkelt for at minimere spildplads i emballagen og reducere mængden af affald.

Trend 4: Intelligente lagre optimerer driften

Lagerstyring bliver nemmere med intelligente lagre: Big data og predictive analytics bidrager til at optimere driften, mens IoT sikrer gennemsigtighed i real time, så lagerbeholdning, levering og pakning strømlines. Herudover moderniseres ordreafviklingen ved hjælp af mobile enheder, så den bliver mere præcis og forårsager færre arbejdsskader.

 

white-paper-promotion

 

Trend 5: Big data leverer intelligente prognoser

Big data giver uvurderlig real time-gennemsigtighed og indsigt til understøttelse af intelligent forecasting. Ved at optimere ruter, lagerstyring og kundeoplevelser bliver big data afgørende for at forbedre de logistiske processer.

Trend 6: Robotteknologi øger lagerproduktiviteten

Lagerproduktiviteten styrkes væsentligt takket være ny robotteknologi. Robotter er en fleksibel arbejdskraft, der kan arbejde døgnet rundt med meget høj præcision. På den måde er de med til at reducere lønomkostninger, opfylde de stigende kapacitetskrav og gøre arbejdspladsen mere sikker.

Trend 7: Cirkulære supply chains bidrager til bæredygtighed

En cirkulær supply chain styrker rentabiliteten og bæredygtigheden i logistikfunktionen. Den minimerer spild ved at genanvende og genetablere materialer og skaber intelligente end-of-life-cycle-processer, der sparer penge og ressourcer.

Hvordan kommer vi ”to the next level”?

Investeringer i innovation er drivkraften for at få logistikfunktionen ”to the next level”. Omfavner man de nye trends, er man godt på vej til at optimere driften, øge fleksibiliteten og levere de bedste kundeoplevelser. 
 
Er du klar til fremtiden? Find ud af mere om disse spændende trends i vores white paper 7 innovative logistiktrends anno 2021!
 
Innovation

Oplev og test
Paper Stretch Master’in

Et papirbaseret alternativ til plaststrækfilm

Læs mere her
Paper Stretch

Læs også...