infocenter visuel kommunikation

Ink_259x194.png

Inkjet  teknologi

Varme eller vibration

Forskellige storformattrykproducenter bruger forskellige metoder til at forme og overføre de små inkjetdråber til trykmediet. Der er grundlæggende 2 gældende inkjet-teknikker: bubblejet, som bruges af blandt andet Canon og Hewlett Packard samt piezo-teknikken, som Epson har patent på.

 

Termisk inkjet/Bubblejet
Et normalt bubblejet-hoved har små åbninger som ved hjælp af varme, fordeler blæk på trykmediet. Blækket som benyttes med denne teknik kaldes vandbaseret blæk, og er som regel pigmenteret for bedre at kunne tåle sollys. De medier der benyttes har en speciel bestrygning som gør at blækket tørrer optimalt og på meget kort tid. Storformatprintere som sælges i dag, kan have op til 12 forskellige tonerfarver, hvilket giver en fantastisk farvemætning. Udskrifter har derfor en meget høj billedkvalitet / fotokvalitet.


Piezo teknik
Her får blækket en elektrisk ladning som gør at dråben ændrer form og kommer i bevægelse, hvilket gør at blækdråben bliver skudt af sted med høj fart. Mængden af blæk pr. dråbe varierer. Dette gør at billedgengivelsen er af meget høj kvalitet og at det går stærkt med at trykke detaljerede billeder. Et piezo printhoved er desuden meget holdbart og passer perfekt til et professionelt trykmiljø. Man bør enten bruge vandbaseret eller oplæsningsmiddelbaseret blæk.

Kontakt vores erfarne konsulenter for hjælp og vejledning.