infocenter kontorpapir

Store_handle_259x194.png

Opbevaring  og håndtering

Hvordan du håndterer papiret for at opnå den optimale funktion og funktionalitet.

Du har sikkert stået ved din printer eller kopimaskine og været irriteret over at papiret har sat sig fast og laver problemer. Det man ikke altid tænker på, er at papiret er et levende materiale som skal opbevares og håndteres på den rigtige måde for at det fungerer optimalt. Her finder du information om hvordan du håndterer dit papir korrekt og på den måde slipper for problemer.

Papir, et levende materiale

Papirfibre absorberer fugt og svulmer op, hvis luftfugtigheden er for høj. Papiret afgiver derimod fugt og krymper, hvis luftfugtigheden er for lav. Det er derfor meget vigtigt at man håndterer papiret på den rigtige måde.

Hvornår du bør lægge papir i din maskine

Undgå at papiret bølger eller tørrer ud. Fyld papirbakken om morgenen og lad ikke papir ligge i maskinen over weekenden, da dette kan give problemer.

Håndter papiret forsigtigt

Lad ikke papiret få for meget luft eller blive stødt. Papiret bliver statisk og skadet i kanterne, hvilket kan give papirproblemer og produktionsforstyrrelser. Husk på, at emballagepapiret og kartonen beskytter papiret og sikrer at papiret er i bedste stand når du skal bruge det.

Lad papiret akklimatisere sig

Papiret fungerer bedst hvis det opbevares ved samme temperatur som det lokale det skal bruges i. Hvis papiret transporteres eller opbevares på køl, skal det have tid til at tilpasse sig den nye rumtemperatur.