tape_259x194.png

Når  du skal vælge pakketape

Overflade
Kasser der er fremstillet af nye fibre (kraftliner) har en jævn overflade som tape fæstnes godt på. Kasser der er fremstillet af returpapir (testliner) har korte papirfibre som ofte kræver en tape med stærkere lim. Papkasser består i dag i høj grad af returfiber, og man bør derfor bruge en tape med naturgummibaseret lim for det bedste resultat.

Temperatur
I hvilket miljø skal det bruges? Er det koldt, varmt eller fugtigt? Hvad vil tapen og emballagen blive udsat for under transport og opbevaring? Ekstreme temperaturer påvirker hvilken tape du skal bruge. En PVC-tape krymper ved 80 grader, så hvis du på forhånd ved at din emballage vil blive udsat for høje temperaturer bør du vælge en tape i et andet materiale. PP-tape tåler varme op til 120-150 grader. Er der koldt kan man heller ikke bruge almindelig pakketape. Så er det bedst at vælge en PVC-tape med naturgummi som lim.

Manuelt eller mekanisk
Mekanisk påføring kræver en letafrullet tape som kører upåklageligt. Ved manuel påføring ønsker man oftest en lydsvag afrulning. Det kan være svært at arbejde med en tung og højlydt tape over længere tid. Du bør også tænke på at det tager lidt tid før tape virker. Limen skal først trænge ned i overfladen. Derfor bør tapen trykkes til ved påføring, ellers vil selv den bedste tape ikke fungere.

Opbevaring
Tape har begrænset holdbarhed. Brug derfor den ældste tape først. Afhængig af rygmaterialet (papir, plast, væv) er holdbarheden mellem 12 og 24 måneder. Tape skal opbevares liggende. Behold emballagen på så længe som mulig, da den beskytter mod støv, fugt og sollys. Opbevaringstemperaturen bør være mellem 15 og 25 grader. Ved udpakning gælder det om at være forsigtig. Brug aldrig kniv eller andre skarpe genstande. Vær forsigtig med taperullen, da skader i kanten kan medføre irriterende afbrydelser.

Miljø
Pakketape fås med to typer rygmateriale – PVC og PP. Polypropylen hører til polyolefiner som er det mest miljøvenlige rygmateriale. Dette rygmateriale bruges med tre forskellige limtyper; naturgummi, vandbaseret akryl og hotmelt. De to sidste limtyper er helt uden opløsningsmiddel. Ved fremstilling af tape med naturgummi, benyttes opløsningsmiddel i processen.

Trykt tape
Tape med eget tryk/navn giver god reklame, identificerer varen og fungerer også som forsegling. Al pakketape kan trykkes på, men egenskaberne kan påvirkes ved denne proces. Vores sælgere hjælper dig gerne med valget af tape, og alt andet der handler om tryk. For det bedste resultat anbefaler vi et enkelt tryk, uden alt for mange detaljer og tekst. Negativt tryk er en mulighed, men koster lidt ekstra. Der findes 26 standardfarver at vælge mellem, andre farver fås ved ekstra betaling. Trykoverfladen bør være pdf (mindst 600 dpi) tif eller EPS.

Kontakt vores erfarne konsulenter for hjælp og vejledning.