Infocenter emballage

packaging_259x194.png

Når  du vælger emballage

Produktets egenskaber
Hvordan ser dit produkt ud? Er det rundt eller firkantet? Kræves der meget volumen eller ikke? Bør du pakke enkeltvis eller flere produkter i samme emballage?

Følsomt eller solidt
Emballagens primære opgave er at beskytte indholdet. Under håndteringen udsættes emballagen for forskellige grader af belastninger og miljøpåvirkninger. Emballagens beskyttende funktion er forskellig afhængig af konstruktion, materiale og tykkelse.

 

Produktions og seriestørrelse
Hvor mange enheder der skal pakkes, er i høj grad med til at bestemme valget af emballage. Pakker man store serier, kan en tilsyneladende dyr emballage, være billigere på sigt. En almindelig foldekasse er traditionel, prisgunstig og ukompliceret. Vælger man en kasse m/ automatisk bund, koster den mere i indkøb, men man sparer meget tid på klargøring af kassen før brug. Derudover, bruger du mindre tape og har derfor allerede her sparret nogen af omkostningerne. Skal man bruge mange store pakkeserier, kan det betale sig at investere i maskiner som pakker mere eller mindre automatisk.

Håndtering og distribution
Når man vælger emballage, handler det om at finde den mest hensigtsmæssige løsning i forhold til den håndtering produktet vil blive udsat for, før det ankommer til modtageren. Du har også mulighed for at forbedre din konkurrenceevne, ved at tilbyde den emballage som du ved passer til modtagerens system.

Slutdestination og førsteindtryk
Emballagen er det første en kunde ser. Ved at bruge trykt tekst og billeder på ydersiden, har du mulighed for at oplyse om indholdet, samt hvordan det skal håndteres. Derudover kan du vise hvor emballagen kommer fra. En trykt emballage bidrager til et øget salg, da det er den bedste måde at markedsføre indholdet på. Dette gælder ikke kun i en butik, men også industriel emballage eksponeres ved transport og omlasting.

Genbrug
Når emballagen endelig er kommet frem til slutbrugeren, har det stor betydning om det er nemt at håndtere, og ikke mindst at komme af med. Ved at reducere størrelsen så meget som muligt, og samtidig fremstille emballagen i genbrugsmateriale, er du godt på vej. Tænk også på, at færre dele gør det nemmere for modtageren at håndtere affaldssorteringen.

Kontakt vores erfarne konsulenter for hjælp og vejledning.